93-4410004 ext 270 636 348 636 info@lacasadepineta.org - © La Casa de Pineta 2017

Indrets d’interès

Parc Nacional d’Ordesa i Monte Perdido

El Parc Nacional d’Ordesa i Mont Perdut es troba integrat a la xarxa de Parcs Nacionals espanyols. Tanmateix, forma part de la Reserva de la Biosfera Ordesa-Viñamala i conjuntament amb les glaceres de la vesant francesa, ha estat declarat patrimoni mundial per la Unesco. La seva zona d’influència compren els termes municipals de Torla, Broto, Fanlo, Tella-Sin, Puértolas i Bielsa.

  • Sector Añisclo
  • Sector Escuain
  • Sector Ordesa
  • Sector Pineta
  • Monte Perdido
  • Valle Bujaruelo

www.ordesa.net

 

Aínsa, Patrimoni de la Humanitat, Conjunt històric

Passejant pels vells carrers de la vila, declarada Conjunt Històric-Artístic al 1965, gaudirem del caliu de la seva gent i de la bellesa d’un entorn amb un clar sabor medieval.

Els seus vells carrers, el seu castell (s. XI – XVII), la muralla i les portes, la plaza Mayor, l’església de Santa Maria (s. XII), declarada Monument Nacional, o les façanes de casa Arnal (s. XVI) i casa Bielsa (s. XVI-XVII), són un resum de la idiosincràsia d’una vila amb forta personalitat i amb un patrimoni cultural fascinant.

www.villadeainsa.com

 

Cañón de Añisclo

A la zona alta del Sobrarbe al vell mig dels Pirineus, ens trobem amb aquestes valls de bellesa incomparable, ens trobem davant d’una de les entrades naturals del Parc Nacional d’Ordesa i Monte Perdido, al qual s’hi pot accedir fàcilment des de qualsevol dels municipis que composen aquestes valls pirenaiques.

 

Bal de Chistau

La Bal de Chistau (Vall de Chistau) s’estén per la conca del riu Cinqueta (afluent del riu Cinca), entre alts cims de més de 3.000 m. Contornejat pel Bachimala, Punta Suelza, Cotiella i Posets, ofereix una gran varietat de paisatges. Prats, boscos i penya-segats ocupen aquest territori ple de peculiaritats. Els seus pobles han conservat en bon estat l’arquitectura pirenaica de muntanya que tant els caracteritza: estrets i costeruts carrers, cases de pedra, teulades de pissarra, portes de fusta que donen a patis empedrats, torres. La seva gent, comparteixen avui dia la ramaderia tradicional amb el turisme rural i de muntanya.

www.baldechistau.net

 

 

Els comentaris son tancats.